21 Nisan 2016 Perşembe

Anne Olmak


Anne hayata ilk adım attığımız andan itibaren yanımızdan olup, bizi kendinden çok koruyan kollayan varlığa denilmektedir. Bizi her bakımdan yüceltmek ile meşgul olan annelerimize kanatsız melek bu yüzden denilmektedir. Anneliğin temeli hamilelik döneminde başlar artık karnınızda size her bakımdan muhtaç ve ölene kadar da bu muhtaçlığı devam edecek bir canlıyı taşımaktasınızdır.
Taşıdığınız minik yavru ile beraber gün ve gün ihtiyaçlarınız artacaktır. Bu yüzden bebeğinizi büyütürken oldukça donanımlı olmanız gerekmektedir. Çünkü siz ne kadar donanımlı olursanız bebeğiniz o kadar kendini rahat hissedecektir. Bu donanıma anne ürünleri kullanarak sahip olacaksınız.
 Malzemeler sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerdir. İlki ise bebeğiniz içeride her ay biraz daha büyüyecek, boyu uzayacak ve ağırlığı artacaktır, haliyle karnınızda büyüyecek, karın kenarlarınızda çatlaklar oluşacaktır. Bunu önlemek için çatlak kremine ve nemlendiriciye ihtiyaç duyacaksınız. Her hamilenin başına gelen daha önce önünden geçmediğiniz hamile giysilerinin satıldığı dükkânlara ya da reyonlara gidip oradan kendinize uygun kıyafet alacaksınız.
Bebeğiniz doğduğunda rahatça emzire bilmek için emzirme ile ilgili iç çamaşırları alacaksınız. Emzirme sürecini daha yoğun kılabilmek için süt arttırıcı ürünler kullanacaksınız. Çalışan bir anneyseniz veya dışarıda emziremiyorsanız uygun bir ortam yoksa sütünüzü sağma gereksinimi duyacağınız için süt sağma makinesi alacaksınız.
Sağdığınız sütün bozulmaması ya da sıcaklığını muhafaza etmesi için saklama kapları ya da bu iş için özel olarak üretilmiş termoslardan kullanmak isteyeceksiniz. Artık küçük çantalar ihtiyaçlarınızı karşılamayacağından bebeğinizin dışarıda kullanabileceği biberon, emzik, bez, kıyafet gibi malzemeleri de içine alabilecek çantalar kullanacaksınız. 
Yine dışarıda bebeğinizle rahat dolaşabilmek için ana kucağına ya da bebek arabasına sahip olmak isteyeceksiniz ve aklınıza gelmeyecek bir sürü şey bebeğiniz ile gidip almak zor olacağından, bunu düşünen kişilerce oluşturulan sitelerde bir annenin ihtiyaç duyacağı bütün anne ürünlerine ev ortamında bakarak karşılamak daha kolay olacaktır.
  Anne ürünleri direk olarak önce anneyi etkilemekte dolaylı olarakta bebeğe fayda sağlamaktadır. Annenin gereksinimlerini karşılarken bebeğe de iyi beslenebildiği, uyuduğu, sakin bir ortam içinde yaşamasına yardımcı olacağı için her şeyden önce anneler mutlu bebeklere sahip olacaklardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder