26 Mayıs 2017 Cuma

Tesettür Giyim Seçerken Nelere Dikkat Edilir?


     
       Tesettür elbise giyiminde vazgeçilmez giyim tercihlerinden biri olan pardösü modelleri, doğru modelde ve doğru tasarımda geçilmesi gerekir. Doğru pardösü seçimi için bayanların dikkatli olması gereken noktalar şunlardır.

 Pardösü Trendlerini Takip Edin

            Pardösü seçiminde bayanların aklında bulunması gereken ilk husus pardösü trendleridir. Pardösü modellerinde yeni dönemin trendi olan kemerli pardösü modelleri koyu renkli ve özel tasarımları ile bayanların tercih olurken bu modeller de fermuar ve düğme detayları ile dikkat çekiyor. Deri biritli modeller ve deri şeritli modeller de yeni dönemin trendi olurken özel modeller arasında dikkat çeken çift çıtçıtlı modellerde trend olan pardösü tasarımlarındandır. Bu modellere uygun şekilde pardösü tercihi yaparak doğru tesettür elbise giyimine kavuşabilirsiniz.

 Doğru Beden Ölçüsüne Dikkat Edin

            Tesettür giyimde bayanlar genellikle olduğundan daha bol kıyafetler tercih ediyorlar. Bu da zaten bir miktar bol tasarıma sahip olan tesettür elbise giyim modellerinin bayanların üzerinde çirkin durmasına neden oluyor. Bu nedenle özellikle pardösü seçiminde doğru beden ölçüsüne dikkat etmeli ve üzerinize tam oturan beden ölçünüze uygun pardösü seçmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında pardösü içine giyilen ekstra kıyafetlerle kabarık görüntü oluşturan tesettür giyim görünümü bu tarz giyim için bir beden daha büyük pardösü tercih yapılarak özellikle sonbahar kış dönemi ideal forumda pardösü kullanımı sağlanabilir.

 Ten Renginizle Uyan Pardösüyü Seçin

            Pardösü seçiminde bayanların dikkatli olması gereken en önemli hususlardan biri de ten rengidir. Bayanların teni açık tenli ise bu bayanlar pardösü seçimi olarak koyu tonda pardösü seçerek kontrast dengelemesi sağlayabilirler. Eğer bayanlar koyu tende bir tene sahipse bu durumda açık renkte olan pardösü modelleri seçilmesi doğru olacaktır. Eğer bayanlar beğendiği model ile ten rengi uymayan bir duruma düştüyse bu durumda makyaj ile kendi ten renginde ayarlama yaparak doğru kontrasta bir tesettür elbise kombini oluşturabilirler. Renk dengesi konusunda bayanların dikkatli olması gereken bir diğer husus da aksesuar tercihleridir. Pardösü tercihleri yapılırken kıyafet ile uygun tarzda olan çanta ya da ayakkabı gibi aksesuarlar seçilirken kış döneminde ise bu aksesuarları eldiven ve atkı gibi koruyucu giyim unsurlarının da renk ve tasarım olarak uygun modelde olan giyeceklerin seçilmesi gerekir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder